BARNILL BROTHERS – A BETTER PLACE

Dat België tot nader order nog steeds uit Vlaanderen en Wallonië bestaat wordt misschien wel het mooist geïllustreerd door de ‘Barnill Brothers’, een folkduo uit Brussel dat is samengesteld uit de uit Vlaanderen afkomstige zanger-gitarist Ruben Hillewaere en de Waalse zanger, gitarist en mondharmonicaspeler Barnabé Deliens die zich in dit duo ‘Ted & Charlie Barnill’ laten noemen.

Na de release van de ep “Parallel Lives”, hun debuutplaat uit 2017 met vier eigen nummers, volgt er nu een eerste full-cd die geproducet werd door Gertjan Van Hellemont, de drijvende kracht achter de formatie ‘Douglas Firs’ en die werd opgenomen door Jan Chantrain, bekend van zijn werk voor ‘Balthazar’ en Gabriel Rios. De titel van dit elf songs tellende album is “A Better Place” en al de nummers werden van tekst en muziek voorzien door de beide muzikanten van ‘Barnill Brothers’.

Voor de plaatopname speelden hun vaste begeleiders Lara Rosseel op contrabas en Yves Peeters op drums mee. Daarnaast konden ze ook een beroep doen op enkele gastmuzikanten zoals Gertjan Van Hellemont op lapsteel, piano en orgel, zijn oudere broer Sem Van Hellemont op toetsen, de Amerikaanse singer-songwriter Laura Cortese op viool en backing vocals, Bert Ruymbeek op accordeon en Frank Clarysse op blazers.

Naar het voorbeeld van andere folk- en countryduo’s als ‘The Everly Brothers’ en ‘Simon & Garfunkel’ leggen de ‘Barnill Brothers’ hun ziel bloot in de in perfecte harmonie gezongen songteksten van nummers als eerste single “Carry Me Home” (zie 1e video), albumtiteltrack “A Better Place" en pianoballad “I Won’t Try”. “On Each Other’s Side” en “Back In The Middle” zijn dan weer twee mooi liefdesliedjes en het op de tweede video te beluisteren overpeinzende “Childhood Dreams” en het daaropvolgende “Red Lodge” zijn onze favoriete tracks uit dit album.

We lazen in hun biografie dat Ruben en Barnabé in het dagelijkse leven professioneel actief zijn als wiskundeleraars. We hopen dan ook dat hun berekeningen zullen kloppen en dat ze met de soms emotionele en intieme songs op het album “A Better Place” een grote stap in hun muzikale carrière hebben kunnen zetten.

(valsam)

 

 

21 februari 2020: Bij’ De Vieze Gasten, Gent
29 februari 2020: CC Jacques Franck, Brussel
13 maart 2020: Bar à Goûts, Jamoigne
14 maart 2020: Ferme Lekane, Jeneffe
24 maart 2020: Les Bulles Musicales, Louvain-la-Neuve
28 maart 2020: Espace Culturel Chapelle De Profondsart, Waver
2 mei 2020: Les Anthinoises, Anthisnes
8 mei 2020: Muziekclub N9, Eeklo (support Tim Knol & Bluegrass Boogiemen)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Trad Records

video